Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

2018. április 7-én megrendeztük a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán a TDK Konferenciát. A résztvevők a WSUF rektora és oktatóik jelenlétében, 15-20 percben prezentálták a dolgozatukat.

A TDK elnökéből, a titkárból és számos oktatóból álló zsűri döntése alapján a következő végeredmény született: Az I. helyezést Jámbor Attila érte el, a „Tervezési és ellenőrzési folyamatok egy magyar állatgyógyászati cégnél” című dolgozatával. Kovács Kitty a „Kína és Magyarország kapcsolatai” című dolgozatával II. helyezett lett, míg Kovalcsik Mónika, az „ERASMUS Program hallgatói szemmel” témában készített dolgozatával a III. helyezést érte el.

Gratulálunk a nyerteseknek és szeretnénk megköszönni a többi TDK dolgozatot készítő hallgatónak is - Király Mártának, Németh Ildikónak és Nagy Ervinnek - az értékes munkát.

Technikai okok miatt a február 16-ra tervezett TDK rendezvényt egy héttel később, február 23-án fogjuk délután 15 órakor megrendezni.

Kérjük, hogy a résztvevők kb. 15-20 perces előadásokkal készüljenek, amelyeket ppt. prezentációkkal támogassanak.

A prezentációkat, valamint végleges word dokokat kérjük juttassák el Dr. Árva László tudományos rektorhelyetteshez, illetve a kinyomtatott word dokumentumokat adják le a Tanulmányi Hivatalban a TDK rendezvény előtt legkésőbb 2 nappal.

Köszönettel
Dr. Árva László
Tudományos Rektorhelyettes

Hiánypótló konferenciát tartottunk 2018.02.09-én főiskolánkon. A konferenciára különböző szakterületekről érkezett előadók a magyar közgazdaságtan múltját és jelenét igyekezték értékelni, illetve megvitatni azt, hogy az elméleti gondolkodásnak milyen gyakorlati haszna van a mai kor emberére vetítve.

Az előadások olyan múltbéli közgazdászokat mutattak be a hallgatóságnak, akiknél a tudományos munkásság konkrét, gyakorlati tevékenységgel párosul. Külön előadás foglalkozott - Wekerle Sándoron kívül - Polányi Károllyal, a huszadik század egyik legismertebb magyar társadalomtudósával, akinek a műveit a világ nagyobb egyetemein ma is tanítják. A Lámfalussy Sándor tevékenységére fókuszáló előadásból megtudhattuk, hogyan vált épp ő az euró „atyjává”.

Előadók:

 1. Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke: Bevezetés
 2. Dr. Horváth László, egyetemi docens, Corvinus Egyetem: Magyar közgazdászok Széchenyi előtt
 3. Dr. Raffay Ernő, főiskolai tanár, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola: Wekerle Sándor és kora
 4. Dr. Botos Katalin, professzor emerita, Szegedi Egyetem: Polányi Károly és hatása a világban
 5. Dr. Schlett András, egyetemi docens, Pázmány Péter Katolikus Egyetem: Scitovszky Tibor – a boldogságkeresés útvesztői
 6. Dr. Mádi László, főiskolai tanár, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola: Lámfalussy Sándor és az euró

A konferenciáról készült képek  itt tekinthetőek meg!

Alapszakjaink

Kérjük, tekintse meg 2018 szeptemberében induló szakjainkat

Emberi erőforrás

Az Emberi Erőforrások szak olyan tudást kínál a hallgatóknak, amelyben az gazdasági életre és az emberi viselkedésre vonatkozó ismeretek ötvöződnek. A képzés célja, hogy széleskörű alapokat nyújtson a közgazdaság- és a magatartástudományok területén, melyekre a későbbiekben is építeni lehet. 

Gazdaságinformatikus

A képzés célja olyan gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő informatikai vonatkozású problémák megértésére és megoldására, Rendelkeznek a gazdasági környezetben szükséges közgazdasági ismeretekkel, informatikai tudással.

Gazdálkodási és menedzsment

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények folyamatainak tervezésére, elemzésére, folyamatok irányítására, szervezésére.

Kereskedelem és marketing

A képzés célja olyan gazdasági és üzleti ismeretekkel, kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére.

Nemzetközi gazdálkodás

A képzés célja legalább két idegen nyelven magas szinten tárgyalóképes gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a nemzetközi vállalkozói tevékenység végzésére, irányítására, szervezésére.

Pénzügy és számvitel

A képzés folyamán az elméleti szaktudás megszerzése mellett az oktatók rendkívül magas képzettsége és szakmai elismertsége arra is garanciát jelent, hogy a mindennapi élethez elengedhetetlen gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodjanak a hallgatók.

Legfrissebb híreink

9001 hun tb p MSZ EN

Az Atalanta cégcsoport 2002-től folyamatosan rendelkezett ISO 9001 –es szabvány szerinti tanúsított minőségirányítási rendszerrel, ehhez kapcsolódott főiskolánk működésének kezdetekor. Jelenleg a WSÜF tanúsító szerve a DEKRA Certification Kft

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig időben értesülj legfrissebb híreinkről!

Iskolánk
aktualitásai

Segítség szakválasztáshoz

Íme, néhány példa arra, hogy miként lehet konkrét szakot választani

Pénzügy és számvitel szak

Amennyiben az Ön – legfőbb – erőssége a matematika, pl. nem okoz problémát Önnek a másodfokú megoldó képlet, illetve egy többismeretlenes egyenletrendszer, akkor a tökéletes választás

Emberi erőforrások szak

Amennyiben érdeklődik a munkaerő-piac és a gazdaság összefüggései iránt, szereti az interaktív feladatok, valamint szeretne multikulturális környezetben dolgozni, akkor Ön számára a javaslatunk

Gazdaságinformatikus alapszak

Amennyiben Ön érdeklődik az informatika iránt, esetleg szabadidejében (munkaidejében) már most is programoz, érdekli az e-business, ill. a (logisztikai) folyamatok szervezése, akkor a legjobb választás

Kereskedelem és marketing alapszak

Ha kreatív, szereti a kihívásokat, és Ön rendezi az ismerősei közül a legjobb partikat, összejöveteleket, esetleg érdekli az e-business megvalósítása, akkor a legjobb választás:

Nemzetközi gazdálkodás alapszak

Ha Ön szeretne saját vállalkozást indítani, és azt eredményesen, stabil elméleti alapokra és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva működtetni, ill. hazai vagy nemzetközi nagyvállalatoknál 

Gazdálkodás és menedzsment alapszak

Ha Ön szeretne saját vállalkozást indítani, és azt eredményesen, stabil elméleti alapokra és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva működtetni, ill. hazai vagy nemzetközi nagyvállalatoknál szeretne elhelyezkedni, akkor a tökéletes választás

Felvételi iroda

 • +36-1/323-10-70*204
 • +36-30/994-32-08
 • felvi@wsuf.hu

Központi elérhetőségeink

 • 1083 Budapest, Jázmin utca 10.
 • +36-1/323-10-70
 • felvi@wsuf.hu

Tanulmányi hivatal

 • +36-1/323-10-70*204
 • +36-30/994-32-08
 • tanulmanyihivatal@wsuf.hu

Rektori hivatal

 • +36-1/323-10-70*522
 • rektorihivatal@wsuf.hu
© 2016 | Minden jog fenntartva | Wekerle Sándor Üzleti Főiskola
Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E-001726/2018