Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

Főiskolánk névadója, Wekerle Sándor születésének 170. évfordulója alkalmából a Nemzeti Örökség Intézete megemlékezést szervezett a budapesti Fiumei úti sírkertben. A november 15-i megemlékezésen elhangzott beszédében Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy „Wekerle Sándor személyében olyan politikusra emlékezünk, aki mélyen elkötelezett volt Magyarország felemelése és a magyarság történelmi értékeinek megőrzése mellett”. A pénzügyminiszter méltatta az első polgári származású magyar miniszterelnök rátermettségét, akinek minden cselekedetét a közjó szolgálata, az ország fellendítése és az emberek életszínvonalának javítása vezette. Büszkén helyeztük el koszorúnkat Wekerle Sándor síremlékén, akinek élete, munkássága és hite számunkra is példaértékű.

WS megemlékezés 3

Idén ősszel stratégiai partneri együttműködés jött létre a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola között. Bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel egy hosszú távú, gyümölcsöző együttműködés veszi kezdetét. A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola célja, hogy a továbbtanulás minél szélesebb körben váljon elérhetővé. Ennek érdekében született a BKIK és a WSUF közötti megállapodás, amely keretében kedvezményes lehetőségekkel várjuk a Kamarai tagokat Alapszakjainkon csakúgy, mint Felsőoktatási szakképzéseinken.

20181026 105328

2018. szeptember 01-én főiskolánk egyrészt tanévnyitó ünnepséget tartott a hallgatóknak, másrészt pedagógiai módszertani továbbképzést szervezett az oktatóknak. A tanévnyitó ünnepély keretében a Nagyelőadóban Dr. Balogh Imre rektor köszöntötte a megjelent I. évfolyamos hallgatókat, majd Dr. Pénzes Ibolya oktatási rektor-helyettes mutatta be a főiskola képzési szerkezetét, mely most először hármas egységbe foglalja a felsőoktatási szakképzéseket, az alapképzési szakokat és a szakirányú továbbképzéseket.

A szakmai napon az előadók nemcsak a főiskolánkon oktató gárdából kerültek ki, hanem külső előadók is prezentálták azokat az előremutató gondolatokat, amelyek az oktatási színvonal további emelését hivatottak előmozdítani. A szakmai nap középpontjában oktatás-módszertani kérdések álltak. Első előadóként Dr. habil. Molnár György, a BME GTK minőségügyi dékánhelyettese, a Műszaki Pedagógiai Tanszék tanszékvezetője, egyetemi docens, a Tanárképző Központ főigazgatója tartott látványos és meggyőző bemutatót a 21. századi modern felsőoktatási módszerekről. Ezt követően Dr. Bittó Renáta oktatónk osztotta meg tapasztalatait az interaktív oktatással kapcsolatban, majd Lengyel Zsolt oktatónk adott fiatalos és lendületes ízelítőt a digitális tananyagok használatából.

Mindhárom előadónak köszönjük, hogy vállalták a szereplést, és reméljük, lesz még folytatás.

Az előadások anyaga az alábbi linkeken érhető el.

Dr. habil. Molnár György:

http://prezi.com/0nh4jc_mcz0g/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Lengyel Zsolt

https://padlet.com/zsolt_lengyel21/ee9w73rokqov

2018 szeptemberétől a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola társintézménye, az Atalanta Oktatási Kft. elindítja Diplomamentő II. programját ingyenes angol nyelvtanfolyamokkal.

Jelentkezés: www.ok.atalanta.hu

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

youth 841854 1280

Alapszakjaink

Emberi erőforrás

Az Emberi Erőforrások szak olyan tudást kínál a hallgatóknak, amelyben az gazdasági életre és az emberi viselkedésre vonatkozó ismeretek ötvöződnek. A képzés célja, hogy széleskörű alapokat nyújtson a közgazdaság- és a magatartástudományok területén, melyekre a későbbiekben is építeni lehet. 

Gazdaságinformatikus

A képzés célja olyan gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő informatikai vonatkozású problémák megértésére és megoldására, Rendelkeznek a gazdasági környezetben szükséges közgazdasági ismeretekkel, informatikai tudással.

Gazdálkodási és menedzsment

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények folyamatainak tervezésére, elemzésére, folyamatok irányítására, szervezésére.

Kereskedelem és marketing

A képzés célja olyan gazdasági és üzleti ismeretekkel, kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére.

Nemzetközi gazdálkodás

A képzés célja legalább két idegen nyelven magas szinten tárgyalóképes gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a nemzetközi vállalkozói tevékenység végzésére, irányítására, szervezésére.

Pénzügy és számvitel

A képzés folyamán az elméleti szaktudás megszerzése mellett az oktatók rendkívül magas képzettsége és szakmai elismertsége arra is garanciát jelent, hogy a mindennapi élethez elengedhetetlen gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodjanak a hallgatók.

9001 hun tb p MSZ EN

Az Atalanta cégcsoport 2002-től folyamatosan rendelkezett ISO 9001 –es szabvány szerinti tanúsított minőségirányítási rendszerrel, ehhez kapcsolódott főiskolánk működésének kezdetekor. Jelenleg a WSÜF tanúsító szerve a DEKRA Certification Kft

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig időben értesülj legfrissebb híreinkről!

Iskolánk
aktualitásai

Segítség szakválasztáshoz

Íme, néhány példa arra, hogy miként lehet konkrét szakot választani

Pénzügy és számvitel szak

Amennyiben az Ön – legfőbb – erőssége a matematika, pl. nem okoz problémát Önnek a másodfokú megoldó képlet, illetve egy többismeretlenes egyenletrendszer, akkor a tökéletes választás

Emberi erőforrások szak

Amennyiben érdeklődik a munkaerő-piac és a gazdaság összefüggései iránt, szereti az interaktív feladatok, valamint szeretne multikulturális környezetben dolgozni, akkor Ön számára a javaslatunk

Gazdaságinformatikus alapszak

Amennyiben Ön érdeklődik az informatika iránt, esetleg szabadidejében (munkaidejében) már most is programoz, érdekli az e-business, ill. a (logisztikai) folyamatok szervezése, akkor a legjobb választás

Kereskedelem és marketing alapszak

Ha kreatív, szereti a kihívásokat, és Ön rendezi az ismerősei közül a legjobb partikat, összejöveteleket, esetleg érdekli az e-business megvalósítása, akkor a legjobb választás:

Nemzetközi gazdálkodás alapszak

Ha Ön szeretne saját vállalkozást indítani, és azt eredményesen, stabil elméleti alapokra és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva működtetni, ill. hazai vagy nemzetközi nagyvállalatoknál 

Gazdálkodás és menedzsment alapszak

Ha Ön szeretne saját vállalkozást indítani, és azt eredményesen, stabil elméleti alapokra és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva működtetni, ill. hazai vagy nemzetközi nagyvállalatoknál szeretne elhelyezkedni, akkor a tökéletes választás

Felvételi iroda

  • +36-1/323-10-70*204
  • +36-30/994-32-08
  • felvi@wsuf.hu

Központi elérhetőségeink

  • 1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  • +36-1/323-10-70
  • felvi@wsuf.hu

Tanulmányi hivatal

  • +36-1/323-10-70*204
  • tanulmanyihivatal@wsuf.hu

Rektori hivatal

  • +36-1/323-10-70*522
  • rektorihivatal@wsuf.hu
© 2016 | Minden jog fenntartva | Wekerle Sándor Üzleti Főiskola
Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E-001726/2018