Együttműködési megállapodást kötöttünk a Debreceni Egyetemmel

Nyomtatás

Május 10-én főiskolánk együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karával, melynek célja a képzési és a kutatási területek további fejlesztése.

A részleteket kerekasztal beszélgetésen tárgyalták meg a szakvezetők.

A WSUF rektora kiemelte, a stratégiai célok között megfogalmazták a főiskolán lévő duális képzés megszervezését és a külföldi diákok létszámának növelését is.

unideb„Lehetőséget ajánlunk a Wekerle Üzleti Főiskola oktatói-kutatói gárdájának, hogy habilitációs eljárásokba kapcsolódjanak be a Doktori Iskola programjába, illetve témavezetőként, társtémavezetőként a mi Doktori Iskolánkba be tudnak kapcsolódni azok az oktatók, akik megfelelő minősítéssel rendelkeznek” – mondta el Pető Károly, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi karának dékánja. A GTK dékánja abban bízik, hogy az általuk ajánlott mesterképzésekbe be tudnak kapcsolódni főiskolánk alapszakon végzett hallgatói, akiket „nyitott kapuk” várnak.

Szakács Fülöp Vince, a főiskola elnöke szerint „Csodálatos dolog, hogy egy olyan nagy presztízzsel és fontossággal rendelkező magyar állami felsőoktatási intézmény, mint a Debreceni Egyetem belátta, hogy ezzel az együttműködéssel egy budapesti magyar magán felsőoktatási intézménnyel hozzájárul ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás legyen színvonalasabb és versenyképesebb, nem csak a mindennapi gyakorlati oktatásban, hanem az elméleti tudományos fronton is.”

További információ: Hírek - Debreceni Egyetem