fbpx

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

Elnöki Tanácsadó
Testület

A verseny, a teljesítmény kényszer – akarjuk - nem akarjuk – áthatja életünket. A nemzetgazdaság versenyképessége, jövőjének záloga más fontos tényezők mellett a modernizáció, a műveltség, a kulturáltsági színvonal függvénye is.

Az óvodától a felsőoktatásig, valamint a változásokhoz való alkalmazkodást szolgáló life-long learning széles frontján kell offenzív vonalvezetést kialakítani, a fejlődést segíteni. Nemcsak a gazdaságban tör előre Kína és India, s áll élen az Egyesült Államok, hanem így van ez az egyetemek világában is. Az európai egyetemek alig vannak jelen az élvonalban, jóformán egyeduralkodóak az amerikai intézmények.

Az üzleti főiskolák értékelése esetében a képzettség gyakorlati hasznosíthatósága és a végzettek karrierfejlődése nagyobb súlyt kap, mint az egyetemeknél, ahol a tudományos-kutatási háttér és az intézményi presztízs befolyásolja elsősorban a rangsort, a minősítést.

A Wekerle Sándor nevét viselő intézmény, ami - meggyőződésem - méltó névadójához, bizonyította, hogy az előttünk álló korszakos kihívásoknak való megfelelést állami elismertségű oklevelet biztosító, korszerű képzést nyújtó magánintézményként képes előmozdítani.

Megtiszteltetésnek veszem, hogy e törekvés valóra váltásában a főiskola Elnöki Tanácsadó Testületében magam is közreműködhetek.

A magyarországi felsőoktatás területén az elmúlt 5-8 évben több magánintézmény is létrejött, felismerve azt a szükségletet, amit a tanulni vágyók és a piacgazdaság is megfogalmazott.

Úgy gondolom, hogy ezeknek a kihívásoknak felel meg a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola is azzal a programmal, amely alapos előkészítési fázis után most Önök elé tárul. Győrben, az ország legdinamikusabban fejlődő vidéki városában hamar megtanulja az ember, hogy az egyén csak korszerű és a gyakorlatban is használható tudás birtokában boldogul.

Ha korszerű szaktudásra vágyik, újszerű intézményigazgatás által nyújtott hallgatóbarát oktatási programokra és arra, hogy jól tudjon elhelyezkedni a munkaerőpiacon, akkor keresse a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolát.

„A self-made emberek vannak a legerősebb anyagból gyúrva.” - fogalmazta meg éleslátó tömörséggel Magyarország talán legsikeresebb és legnépszerűbb miniszterelnöke Wekerle Sándor, aki maga is szívesen dolgozott olyanokkal, akik sokszor a nehezebb úton járva, önerejükből, szorgalommal és tanulással értek el eredményeket, kapaszkodtak fel a hivatali és a társadalmi ranglétrán.

Meggyőződésem, hogy a Főiskola névadója azért is tartotta sokra a self-made embereket, mert megértette, ők azok, akik igazán tudják, hogy a sikerhez tudásra és kitartásra, munkára, sok-sok munkára, és nem egyszer megpróbáltatásra is szükség van.

Wekerle Sándor olyan korszakban volt pénzügyminiszter, majd miniszterelnök, amikor Magyarország és egész Európa gyors és alapvető változásokon esett át. Ilyen körülmények között pedig csak azok voltak képesek megállni a helyüket, akik valóban a „legerősebb anyagból voltak gyúrva”.

Napjainkban az idő mintha gyorsabban telne, mint az elmúlt évszázadokban. Hamarabb avul el a tudás, többször kell megújulnunk, átképeznünk magunkat egy élet folyamán, különben nem tudjuk megérteni az eseményeket, s szép lassan lemaradunk versenytársainktól.

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola ez idáig elért eredményei, a korszerű és gyakorlatias ismeretek átadására szakosodott elismert oktatói gárda, a nemzetközi hírű vendégelőadók garanciát jelentenek arra, hogy a szorgalmas és ambiciózus hallgatók nemcsak diplomát szereznek, hanem azzal egyidejűleg egy kulcsot is kézbe véve a munkaerőpiac eddigi zárt ajtóit is könnyedén kinyithatják.

Felvételi
iroda

 • +36-1/323-1070
 • +36-30/994-31-53
 • felvi@wsuf.hu

Tanulmányi
hivatal

 • +36-1/323-1070*233
 • +36-30/994-30-92
 • tanulmanyihivatal@wsuf.hu

Központi
elérhetőségeink

  • 1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  • +36-1/323-1070
  • felvi@wsuf.hu
  • Hivatali kapu rövid neve: WSUF
   KRID: 665264371

Rektori
hivatal

 • +36-1/323-1070*522
 • rektorihivatal@wsuf.hu

Felnöttképzési
Osztály

 • +36-1-323-1070*409
 • felnottkepzes@wsuf.hu