felvi@wsuf.hufelvi@wsuf.hu

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

email 1+36-1/323-1070

Módszertani és Informatikai tanszék

Tanszékünk a 2016-17-es tanév őszi szemeszterében kezdte meg működését. Feladatunk egyrészt a matematika, informatika, operációkutatás és statisztika tárgyak oktatása a főiskola különböző szakjain, másrészt pedig a gazdaságinformatikus alapképzési és felsőoktatási szak, valamint szakirányú továbbképzések gondozása.

Mindkét feladatunk ellátása folyamatos megújulást kíván tartalmi és módszertani tekintetben egyaránt. Tanszékünk mindent megtesz, hogy ennek az elvárásnak folyamatosan eleget tegyen.

Illusztrációként álljon itt két link, amelyek jól mutatják tanszékünk törekvéseit az oktatás modernizációja terén.

Matematika tekintetében:

 http://www.ted.com/talks/conrad_wolfram_teaching_kids_real_math_with_computers

A gazdaságinformatika szak tekintetében:

 https://www.youtube.com/watch?v=maMvbwXax7k

A tanszék oktatói, kutatói az üzleti élethez kapcsolódó, elsősorban gyakorlati problémák és valós üzleti helyzetekhez kívánnak megfelelő informatikai és módszertani hátteret biztosítani. Módszertani megújulással, az üzleti élet átható ismeretével és ehhez kapcsolódó tudományos tevékenységgel szolgáljuk a főiskolai alapképzési, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzési szakok képzési profiljának megvalósítását. Fontos célunk, hogy oktatási tevékenységünket tudományos-szakmai megnyilvánulásokkal is kiegészítsük annak érdekében, hogy a tanszékük által gondozott ismeretanyagok megfelelő háttér tudásbázissal rendelkezzenek. Olyan gyakorlati ismeretek átadását tűztük ki célul, amelyek mind az üzleti, mind pedig a gazdasági informatika területén kiemelt prioritással bírnak.

Tanszékvezető:

Dr. Balogh Imre PhD. főiskolai tanár, szakfelelős

wsuf logo

Központi
elérhetőségeink

  •  1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  •  +36-1/323-1070
  •  felvi@wsuf.hu

Kövess
minket