felvi@wsuf.hufelvi@wsuf.hu

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

email 1+36-1/323-1070

Acta Wekerleensis

Tájékoztató a szerzőknek

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola vezetése nagy hangsúlyt fektet a főiskolai tudományos élet szervezésére, alakítására. Tudományos kutatásaink révén naprakész ismeretekkel szolgáljuk az intézmény oktatási tevékenységét. Tudományos kiadványunkat 2017 nyarán újra szerveztük, annak érdékebn, hogy kutatási eredményeinket, tudományos érdeklődésünk következtében elkészített beszámolóinkat korszerű formában közölhessük. (Időszaki kiadványunk tudományosan jegyzett, hivatalos, elektronikus dokumentum)

Tájékoztató a lektoroknak

Újra indul a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola tudományos folyóirata

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola 2009 és 2014 közt folyamatosan kiadta a Gazdasági Élet és Társdalom című tudományos kiadványát, amely azonban 2015 és 2016 során – szervezeti okok miatt – nem jelent meg. 2017 őszén úgy határozott a Főiskola vezetése, hogy ismételten kiadjuk ezt a tudományos kiadványt, amelynek nevét a nemzetközi és hazai felsőoktatási gyakorlatnak megfelelően „Acta Wekerleensis, Gazdaság És Társadalom”-ra változtattuk, amellyel nem csak a kiadvány témáját, hanem a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolához való kapcsolódását is jelezzük. Természetesen amellett, hogy a folyóirat a főiskola oktatói, illetve TDK folyamatban résztvevő hallgatói számára kíván publikációs lehetőségeket biztosítani, széles körben nyitva áll más szervezetekben dolgozó tudományos kutatók számára is. Jelen kiadványunkban is több olyan nemzetközileg és hazailag is széles körben elismert szakember írását publikáljuk, akik nem, vagy csak áttételesen kötődnek a főiskolához.

A kiadvány tudományos titkára Dr. Busku Szilvia, főiskolai docens.

Annak érdekében, hogy a kiadvány a Magyar Tudományos Művek Tára által figyelembe vehető legyen, a cikkeket szigorú, kettős vak lektorálás után értékeljük, és az alapján utasítjuk el, vagy fogadjuk el publikálásra. Ez az eljárás megfelel az elfogadott és nemzetközileg jegyzett tudományos kiadványok gyakorlatának.

Terveink szerint 2017 során még egy ízben kiadjuk a kiadványt, a november 17-re tervezett Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó tudományos konferencia előadásait tervezzük kiadni. Ezt követően évente 2-3 alkalommal kívánjuk a kiadványt megjelentetni.

A kiadványt a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola honlapján lehet elérni.

Minden olvasónknak tartalmas időtöltést kívánunk az Acta Wekerleensis: Gazdaság és Társadalom című kiadványunkban megjelentette tanulmányok olvasásával!

Balogh Imre PhD
Rektor

ACTA WEKERLEENSIS, 2023

Kiadja a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, 1083. Budapest, Jázmin utca 10.

Felelős szerkesztő: Dr. Tóth Gergely, tudományos rektorhelyettes

Felelős kiadó: Dr. Balogh Imre, rektor

Megjelenés gyakorisága: évenként egy vagy két lapszám magyar nyelven

HU ISSN 2560-0834

ACTA WEKERLEENSIS 2023/1 - Letöltés

A főiskola korábbi kiadványa Gazdasági Élet és Társadalom címen jelent meg. A kiadvány régebbi számainak tartalomjegyzékei az alábbi linkekről érhetők el:

wsuf logo

Központi
elérhetőségeink

  •  1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  •  +36-1/323-1070
  •  felvi@wsuf.hu

Kövess
minket