felvi@wsuf.hufelvi@wsuf.hu

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

email 1+36-1/323-1070

Kutatóműhelyek tevékenysége
2017 -

Kereskedelem és marketing kutatóműhely

A kutatócsoport tagjai közül (Dr. Pénzes Ibolya Rózsa - Dr. Pólya Éva- Dr. Földi Katalin) a vizsgált időszakban a szakhoz kapcsolódó témákban (élelmiszer marketing, fogyasztói magatartás, vásárlásösztönzés, kereskedelmi márkázás) végeztek regionális, összehasonlító jellegű kutatást, amelynek eredményeit publikálták, vagy azok megjelenése folyamatban van. A kutatás komplex jellegét és a „kutatóműhely” jelleg érvényesülését mutatja az is, hogy a primer információk beszerzésében WSUF-NE-DE hallgatói közösen vettek részt. A kutatóműhely további célja: a kereskedelmi és marketing ismereteket oktató kollégák bevonása és vállalati megbízások szerzése.

Közép és Kelet-európai társadalom és gazdaságtörténet kutatóműhely

A kutatócsoport tagjai (Dr. Raffay Ernő, Dr. Zsebők Csaba) a Közép és Kelet-európai társadalom és gazdaság történetéhez kapcsolódó kutatásaik eredményét rendszeresen publikálták. Dr. Zsebők Csaba a „Kelet-európai társadalom- és gazdaságtörténet kutatása (modern kor)” témakörben hazai és nemzetközi környezetben végzett kutatásait rendszeresen publikálja és konferenciákon adja elő. Tóth Attiláné Dr. jövőkutatás témában rendszeresen végez kutatásokat és annak eredményeit a vizsgált időszakban publikálta.

Gazdaságtudományok kutatóműhely

A kutatóműhely tagjai (Dr. Mádi László, Dr. Tóth Gergely, Dr. Kovács Árpád, Dr. Potóczki György, Dr. Eperjesi Zoltán) a kutatócsoport tevékenységéhez elsősorban egyéni kutatással járultak hozzá, amelynek eredményeit a vizsgált időszakban rendszeresen publikálták. A WSUF által szervezett konferenciákon Dr. Kovács Árpád, Dr. Mádi László és Dr. Tóth Gergely rendszeresen vállal előadásokat, amelyek saját kutatási tevékenységükkel és az általuk gondozott alapképzési szakokkal szoros kapcsolatban vannak.

Informatika kutatóműhely

Az informatika fejlődése, a mesterséges intelligencia témakörében Dr. Balogh Imre kutatási eredményeit a vizsgált időszakban publikálta, valamint a WSUF által szervezett szakmai konferencián előadóként is részt vett.

wsuf logo

Központi
elérhetőségeink

  •  1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  •  +36-1/323-1070
  •  felvi@wsuf.hu

Kövess
minket