PROTOKOLL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ
A képzés célja olyan felsőfokú gazdasági végzettséggel rendelkező szakemberek továbbképzése, akik a megszerzett ismereteik birtokában képesek a hazai és európai multinacionális vállalatoknál és közigazgatási intézményekben a viselkedéskultúra szabályainak és hagyományaink betartásával, protokolláris és egyéb rendezvények megszervezésére. A megszerzett gyakorlati tudásra alapozva végzős hallgatóink szakmai utánpótlást jelentenek az egyes szaktárcák, a helyi önkormányzatok, háttérintézmények, nemzetközi szervezetek, intézmények protokoll és nemzetközi osztályai, valamint a multinacionális cégek számára.
Napjainkban a hivatalos kapcsolattartás, a megfelelő kulturált viselkedés, a rendezvények szakmai és protokolláris lebonyolítása egyre nagyobb szerepet kap a hivatalos és magán kapcsolatokban az élet minden területén.

A képzésre:
- önkormányzatoknál
- művelődési intézményekben
- közgyűjteményekben
- oktatási intézményekben
- vállalkozásoknál dolgozók jelentkezését várjuk.
Felvétel feltételei:
Gazdaságtudományok képzési területen alapképzésben szerzett fokozat és közgazdász szakképzettség.
A kiemelt témakörök:
- Protokoll alapjai
- Gasztronómiai alapismeretek
- Rendezvényszervezés
- PR a rendezvényszervezésben
- Vallás és protokoll
- Konferenciák és kulturális események szervezése
- Szakterületi protokoll sajátosságai
- Ételkészítési gyakorlat
- Nemzetközi konyha regionális sajátosságai
- Rendezvényszervezési gyakorlat
Megszerezhető végzettség neve:
Protokoll és rendezvényszervező szakközgazdász
Munkarend:
levelező
A képzés időtartama:
3 félév
A szakirányú továbbképzés indítása
2022. február
Jelentkezési határidő
2022. február, a szakirányú továbbképzés indításának időpontjáig
A képzés nyelve
magyar
Képzés díja:
198.000 Ft / félév
MINTATANTERV
Protokoll és rendezvényszervező szakirányú továbbképzési szak MINTATANTERV |
|||
Tantárgy |
Óra |
Kredit |
Számonkérés |
1. félév |
|||
Protokoll alapjai |
10 |
4 |
Vizsgajegy |
Üzleti kommunikáció |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Gazdasági informatika |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Tárgyalástechnika |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Szolgáltatásmarketing |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Viselkedéskultúra változása |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Diplomáciatörténet |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Szakterületi protokoll sajátosságai |
10 |
4 |
Vizsgajegy |
PR tevékenység sajátosságai |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Összesen |
90 |
30 |
|
2. félév |
|||
Viselettörténet és megjelenéskultúra |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Rendezvényszervezés I. |
10 |
4 |
Vizsgajegy |
Rendezvényszervezés II. |
10 |
4 |
Vizsgajegy |
Gasztronómia alapjai |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Mikrobiológia, higiéné, HACCP ismeretek |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Vendéglátó vállalakozások szervezése és gazdálkodása |
10 |
4 |
Vizsgajegy |
Szálláshely szolgáltatás alapjai |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Különleges étel-, italismeret |
10 |
3 |
Félévközi jegy |
Összesen |
90 |
30 |
|
3. félév |
|||
Sajtókapcsolatok a gyakorlatban |
10 |
4 |
Félévközi jegy |
Személyes eladás technikái a gyakorlatban |
8 |
3 |
Vizsgajegy |
Ügyfélelégedettség mérésének módszerei a gyakorlatban |
10 |
3 |
Vizsgajegy |
Rendezvényszervezési gyakorlat I. |
20 |
5 |
Félévközi jegy |
Rendezvényszervezés gyakorlat II. |
20 |
5 |
Félévközi jegy |
Rendezvényszervezési gyakorlat III. |
20 |
5 |
Félévközi jegy |
Szakdolgozati konzultáció |
2 |
0 |
Aláírás (krit.köv). |
Szakdolgozat |
0 |
5 |
Félévközi jegy |
Összesen |
90 |
30 |
|
ÖSSZESEN |
270 |
90 |
|
EGYÉB INFORMÁCIÓK
- A szakirányú továbbképzés tartalma és szervezése a munkaerő-piaci és hallgatói igényekhez igazodó, a Főiskola törekszik arra, hogy annak a lehető legmagasabb színvonalon megfeleljen.
- A jelentkezés a főiskola honlapján történik az online jelentkezési lap kitöltésével.
- A képzést levelező munkarendben szervezzük, két hetente pénteken (13 órától) és szombaton (egész nap), az órarendnek megfelelő beosztásban. A képzés megfelelő létszámú hallgató esetén indul.
- Oktatóink többsége tudományos fokozattal rendelkezik, a képzés során magas színvonalú elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatokat tud átadni a hallgatóknak.
- A képzés módszereiben is igazodik a hallgatói igényekhez, a személyes megjelenést igénylő kontaktórák mellett online konzultációt is alkalmazunk. A járványhelyzet miatt az oktatás online formában kezdődik. A gyakorlati jellegű feladatokat az oktatók iránymutatása alapján egyéni, vagy team munkában dolgozzák fel a hallgatók, amelynek eredményeit prezentálják.
- A korábbi tanulmányok során elsajátított ismeretek beszámítására lehetőség van, amely kérvény alapján a WSUF Hallgatói Követelményrendszerében foglaltak alapján történhet (https://wsuf.hu/media/attachments/szabalyzatok-dokumentumok/szmsz_hallg.pdf).