Wekerle Sándor Üzleti Főiskola

PROTOKOLL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ

A képzés célja  olyan felsőfokú gazdasági végzettséggel rendelkező szakemberek továbbképzése, akik a megszerzett ismereteik birtokában képesek a hazai és európai multinacionális vállalatoknál és közigazgatási intézményekben a viselkedéskultúra szabályainak és hagyományaink betartásával, protokolláris és egyéb rendezvények megszervezésére. A megszerzett gyakorlati tudásra alapozva végzős hallgatóink szakmai utánpótlást jelentenek az egyes szaktárcák, a helyi önkormányzatok, háttérintézmények, nemzetközi szervezetek, intézmények protokoll és nemzetközi osztályai, valamint a multinacionális cégek számára.

Napjainkban a hivatalos kapcsolattartás, a megfelelő kulturált viselkedés, a rendezvények szakmai és protokolláris lebonyolítása egyre nagyobb szerepet kap a hivatalos és magán kapcsolatokban az élet minden területén.

Gáspár Ágnes
Gáspár Ágnesszakfelelős

A képzésre:

  • önkormányzatoknál
  • művelődési intézményekben
  • közgyűjteményekben
  • oktatási intézményekben
  • vállalkozásoknál

dolgozók jelentkezését várjuk.

A kiemelt témakörök:

  • Protokoll alapjai
  • Gasztronómiai alapismeretek
  • Rendezvényszervezés
  • PR a rendezvényszervezésben
  • Vallás és protokoll
  • Konferenciák és kulturális események szervezése
  • Szakterületi protokoll sajátosságai
  • Ételkészítési gyakorlat
  • Nemzetközi konyha regionális sajátosságai
  • Rendezvényszervezési gyakorlat

Megszerezhető végzettség neve:

 Protokoll és rendezvényszervező szakközgazdász

Munkarend:

levelező

A képzés időtartama:

3 félév

A szakirányú továbbképzés indítása

2021. március 1-7. között

Jelentkezési határidő

2021. február 28.

A képzés nyelve

magyar

Képzés díja:

198.000 Ft / félév

MINTATANTERV

Protokoll és rendezvényszervező

szakirányú továbbképzési szak

MINTATANTERV

Tantárgy

Óra

Kredit

Számonkérés

1.       félév

Protokoll alapjai

10

4

Vizsgajegy

Üzleti kommunikáció

10

3

Félévközi jegy

Gazdasági informatika

10

3

Vizsgajegy

Tárgyalástechnika

10

3

Félévközi jegy

Szolgáltatásmarketing

10

3

Félévközi jegy

Viselkedéskultúra változása

10

3

Félévközi jegy

Diplomáciatörténet

10

3

Vizsgajegy

Szakterületi protokoll sajátosságai

10

4

Vizsgajegy

PR tevékenység sajátosságai

10

3

Vizsgajegy

       

Összesen

90

30

 

2.       félév

Viselettörténet és megjelenéskultúra

10

3

Vizsgajegy

Rendezvényszervezés I.

10

4

Vizsgajegy

Rendezvényszervezés II.

10

4

Vizsgajegy

Gasztronómia alapjai

10

3

Vizsgajegy

Mikrobiológia, higiéné, HACCP ismeretek

10

3

Félévközi jegy

Vendéglátó vállalakozások szervezése és gazdálkodása

10

4

Vizsgajegy

Szálláshely szolgáltatás alapjai

10

3

Félévközi jegy

Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret

10

3

Félévközi jegy

Különleges étel-, italismeret

10

3

Félévközi jegy

Összesen

90

30

 

       

3.       félév

Sajtókapcsolatok a gyakorlatban

10

4

Félévközi jegy

Személyes eladás technikái a gyakorlatban

8

3

Vizsgajegy

Ügyfélelégedettség mérésének módszerei a gyakorlatban

10

3

Vizsgajegy

Rendezvényszervezési gyakorlat I.

20

5

Félévközi jegy

Rendezvényszervezés gyakorlat II.

20

5

Félévközi jegy

Rendezvényszervezési gyakorlat III.

20

5

Félévközi jegy

Szakdolgozati konzultáció

2

0

Aláírás (krit.köv).

Szakdolgozat

0

5

Félévközi jegy

Összesen

90

30

 

ÖSSZESEN

270

90

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK

  • A szakirányú továbbképzés tartalma és szervezése a munkaerő-piaci és hallgatói igényekhez igazodó, a Főiskola törekszik arra, hogy annak a lehető legmagasabb színvonalon megfeleljen.
  • A jelentkezés a főiskola honlapján történik az online jelentkezési lap kitöltésével.
  • A képzést levelező munkarendben szervezzük, két hetente pénteken (13 órától) és szombaton (egész nap), az órarendnek megfelelő beosztásban. A képzés megfelelő létszámú hallgató esetén indul, a beiratkozás és az oktatás kezdete: 2021. március
  • Oktatóink többsége tudományos fokozattal rendelkezik, a képzés során magas színvonalú elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatokat tud átadni a hallgatóknak.
  • A képzés módszereiben is igazodik a hallgatói igényekhez, a személyes megjelenést igénylő kontaktórák mellett online konzultációt is alkalmazunk. A járványhelyzet miatt az oktatás online formában kezdődik. A gyakorlati jellegű feladatokat az oktatók iránymutatása alapján egyéni, vagy team munkában dolgozzák fel a hallgatók, amelynek eredményeit prezentálják.
  • A korábbi tanulmányok során elsajátított ismeretek beszámítására lehetőség van, amely kérvény alapján a WSUF Hallgatói Követelményrendszerében foglaltak alapján történhet (https://wsuf.hu/media/attachments/szabalyzatok-dokumentumok/szmsz_hallg.pdf).

Jelentkezési lap

Kérjük, válasszon szakot!
Kérjük, adja meg a teljes nevét!
Érvénytelen e-mail cím!
Kérjük, adja meg telefonszámát!
Invalid Input

Felvételi
iroda

  • +36-1/323-1070*204
  • +36-30/994-31-53
  • felvi@wsuf.hu

Központi
elérhetőségeink

  • 1083 Budapest, Jázmin utca 10.
  • +36-1/323-1070
  • felvi@wsuf.hu

Tanulmányi
hivatal

  • +36-1/323-1070*233
  • +36-30/994-30-92
  • tanulmanyihivatal@wsuf.hu

Rektori
hivatal

  • +36-1/323-1070*522
  • rektorihivatal@wsuf.hu

Felnöttképzési
Osztály

  • +36-1-323-1070*409
  • felnottkepzes@wsuf.hu
© 2021 | Minden jog fenntartva | Wekerle Sándor Üzleti Főiskola
Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E-001726/2018