Tudományos konferencia a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán

Nyomtatás

Magyar Tudomány Ünnepe logó

A konferencia címe: A versenyképesség és a humán tőke

Időpont: Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan, 2017 november 17-én tartjuk a konferenciát. A pontos programot, az előadások sorrendjével később állítjuk össze.

A konferencia védnökei: Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, valamint Prof. Dr. Popp József egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese, az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola vezetője lesznek.

A konferencia témájának indoklása: A versenyképességnek közismerten vannak vállalati (szervezési, vezetési és tervezési) valamint nemzetgazdasági szintű feltételei.  A globalizáció és a robotizáció korában a versenyképesség mind vállalati, mind nemzetgazdasági szinten egyre fontosabbá válik, és e téren csak a humán tőke megfelelő fejlesztésével lehet helytállni.

A konferencián a következő témák kerülnének bemutatásra, ami megfelelne a konferencia időbeli programjának is (ez természetesen még változhat):

Az előadók a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, a Költségvetési Tanács, a Debreceni Egyetem, a nagyváradi Keresztény Egyetem, a Versenyképességi Tanács munkatársai és szakértői közül kerülnének ki, akikhez egy-egy téma elismert szakértői egyéb intézményekből is csatlakoznak.

A konferencia jelentkezéséhez kérjük a mellékelt jelentkezési lapot kitölteni. Kétfajta résztvevőt regisztrálunk,

Regisztrációs díj nincs, de a kérjük, hogy a helyek biztosítása érdekében a résztvevők szíveskedjenek regisztrálni, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola honlapján található konferencia regisztrációs oldalon.

Regisztrációs határidő 2017. november 10.

A konferencián való prezentációk elfogadásáról az Acta Wekerleensis: Gazdaság és Társadalom című időszaki kiadvány szerkesztő bizottságának tagjai döntenek. Az anyagokat az Acta Wekerleensis előírt formájának megfelelően, word formában kérjük eljuttatni a szervezőkhöz. Az összefoglalót a konferencia előtt legalább egy héttel kérjük a szervezőkhöz, Dr. Árva Lászlóhoz vagy Dr. Zsebők Csabához eljuttatni. A rövid összefoglaló terjedelme 1000-3000 leütés lehet, szóközök nélkül, míg a konferencia után legfeljebb 10 nap múlva a szervezőkhöz eljuttatandó végleges tanulmány terjedelme 30000-38000 leütés lehet, szóközök nélkül. A formai előírások a főiskola honlapján, az Acta Wekerleensis: Gazdaság és Társadalom c. kiadvány honlapján megtalálhatók. Az elfogadott anyagokat az Acta Wekerleensis-ben – kettős, vak lektorálást követően -- még 2017 során megjelentetjük.

További információk a konferencia szervetőitől beszerezhetők.

A szervezők:

Dr. habil. Árva László, tudományos rektorhelyettes, (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Zsebők Csaba, tanszékvezető docens, tudományos titkár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.wsuf.hu )

Regisztárció